fredag 17 september 2010

Så var det dags igen.

Det var knappt ett år sen sist, akut purulent analsäcksinflammation eller på ren svenska en böld i a...


Denna gång hann den inte spricka själv i alla fall. Vetten gjorde hål och tömde ut varet och medicinera på stället. Såret är ju på så vis mindre än förra gången (se inlägg i oktober 2009).Så är det då hela köret med penicillin, smärtstillande och rumptvätt.

När vi kom hem från veterinären parkerade en groggy Måne sig vid matplatsen. Dessvärre fanns endast ett glas vatten. Hon satt och vinglade med stannade hela kvällen i närheten av maten. Hon fick inte äta förrän hon kvicknat till men lite sås fick hon i alla fall ;-)

Idag är Måne piggare igen men det gör ont att tvätta rumpan och medicinerna smakar bläää.

Men lite lek avleder lite i alla fall. Efter tvätten kliar det i och runt såret så då får man tokrusa eftersom man inte kommer åt att tvätta hälsar Måne.7 kommentarer:

 1. Stakkars Måne!:( God bedring! Huff! Det er ikke morsomt når våre kjære katter blir syke! Håper Måne blir fort frisk, og at medisinene hjelper!

  Godbedrings kram från Toril og kattene!:)

  SvaraRadera
 2. Mjauu *ledsen*

  /Krya på dig Jam & Kram från oss!!!

  SvaraRadera
 3. Stackars Måne! Inte kul med sårtvätt och medicin, och tratten brukar vara hemskt trist, har vi förstått. Måtte det bli bättre snart! Tröstande kurr från oss stationskatter.

  SvaraRadera
 4. Nei, men stakkars Måne;=( Jeg ønsker Måne god bedring, og det samme gjør kattene våre også.

  Klem fra Catzy

  SvaraRadera
 5. En böld i a...... kan inte va så mysigt. Hoppas att det blir bättre.

  SvaraRadera
 6. Men stackars stackars Måne.
  INTE nu igen juh. :-(

  SvaraRadera
 7. Tack för alla tröstande ord. Tratten är inte heller så kul men det värsta är ju dels det onda i baken vid sårtvätt och själva förnedringen att matte tvätter baken. Medicinen är inte god alls heller.

  SvaraRadera