fredag 30 april 2010

Första fästingen

Det är väl också ett vårtecken ;-) Zizze hade sin första fästing krypandes i pälsen i går kväll. Den hade inte bitit sig fast ännu, trots att den haft 4 timmar på sig. Zizzez päls är en mardröm för fästingar för den är så tjock och tät att det tar tid att leta sig fram och komma ner till "matplatsen". Vilken är bra för då kan man kamma bort dom innan de sätter sig fast.

Lite bilder från gårdagens promenad.


Nåt spännande i cypressen (som vanligt)

Äta gräs är viktigt.

Det gäller bara att välja "rätt" grästrå...noga.
Noga som sagt..Varje grästrå måste granskas i detalj.
Sen är det ju skönt att bara slappa på gräset en stund.
Här har Zizze fått span på sin hemliga beundrare eller fiende vi vet inte riktigt vilket ;-)
Jag hann bara få denna bild innan en bil kom farande och skrämde bort kissen. Den brukar stryka omkring runt vår tomt. En rödtott precis som Zizze.


Håller tummar och tassar för att den fortsätter hålla sig undan bilar så den inte blir överkörd då den springer lös utan tillsyn :-(

5 kommentarer:

 1. Vad skönt det ser ut att gå på promenad och GOTT med gräs! Fästingar tycker vi låter lite läskiga. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Det är gott med gräs men fästingar kan vi vara utan. Tyvärr hör det liksom ihop. Där det goda gräset är där är fästingarna. Matte tycker vi kan äta av kattgräset inne istället men utegräs är ju så gott.

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara foton,som alltid ♥ Skönt med Promis & gott med lite gräs :)
  Jam & Kram från Oss!!!

  SvaraRadera
 4. Härligt att komma ut på promenad och känna gräs under tassarna! Klart man måste välja strå noga, för det är ju en vårprimör. Fästingar låter otäckt! *ryser* En tjock päls är bra på många sätt. Det är nog tur, att den lösspringande rödtotten är skygg för bilar. Hemskt om han skulle bli skadad eller dödad av en bil! Tassen!

  SvaraRadera